THE GREAT GATSBY BALLET

balett

Ajánló

Az előadás hossza: , 1 szünettel.

Francis Scott Fitzgerald klasszikus regényének és Dwight Rhoden koreográfiájának ötvözése igazi felfedezés a balettművészet szerelmeseinek. A balett létrehozásán a legerősebb nemzetközi csapat dolgozott, így itt minden részlet tiszta élvezet.

Az előadás története 2014-ben kezdődött a kijevi Ukrajna Palota színpadán. Azóta a „The Great Gatsby Ballet” Berlinben, Frankfurtban, Hamburgban, Genfben, Párizsban, Madridban, Tel Avivban és más városokban is bemutatásra került, és Ukrajna történetének legsikeresebb balettjévé vált. A produkciót már több mint 100 000 néző méltatta világszerte. Mindez a csapat kolosszális munkájának eredménye, amely a világ különböző részeiről a legragyogóbb tehetségeket hozta össze.

A „The Great Gatsby Ballet” alkotói között sok ismert és felismerhető név van. Dwight Rhoden a New York Times szerint korunk egyik legkeresettebb koreográfusa, a híres Complexions Contemporary Ballet alapítója. Yurii Shepeta és Konstantin Meladze producerek csodálatos zenei kíséretet alkottak. The Great Gatsby Balletben a világ legjobb operaházainak szólistái lépnek fel.

A táncosok a híres ukrán FROLOV márka jelmezeiben lépnek színpadra, amely többek között Beyonce ruháját is készítette a szólókoncertjére. Az áttetsző szövetekből készült, kövekkel díszített és kézzel hímzett jelmezek tökéletesen kiemelik The Great Gatsby Ballet szereplőinek vonásait és karakterük átalakulását.

Az előadás a Fitzgerald regényében leírt 1920-as évek Amerikájának hangulatát idézi: az art deco korszakot és a kifinomult partikat csillogó folyókkal. Ha tehát mindig is szeretett volna bepillantani a Roaring Twentiesbe, The Great Gatsby Ballet tökéletes erre.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!