ENNIO MORRICONE ÉS NINO ROTA FILMZENEI ESTJE

symphonic orchestra concert

In Brief

Performance length: , with 1 intermission.

Ennio Morricone és Nino Rota ma már méltán számítanak a filmzenevilág ikonjainak. A munkásságuknak szentelt műsor a két zeneszerző pályafutásának legfontosabb állomásait mutatja be a hatvanas évek ikonikus dalaitól a Sergio Leone filmjeihez írt, Hollywood számára készült dallamokig. Az érzelmekkel teli koncert november 13-án az Erkel Színházban lesz hallható az, mely során nemcsak fantasztikus mesterek műveivel találkozhatunk élőben, de Rota és Morricone dallamait hallgatva részt vehetünk egy különleges érzelmi utazáson, amelyben örök témák fonódnak össze az alkotók belső világával. A projekt ötletgazdája Marcello Rota világhírű karmester. A filmzenéket az olasz filmek és a világ filmművészetének kimagasló előadói tolmácsolják: Susanna Rigacci (szoprán), Nello Salza (trombita), Ludovico Fulci (zongora), akik Maestro Morricone vezetésével már több mint 500 koncertet adtak világszerte.

ELŐADÓK

MARCELLO ROTA
Marcello 1995 óta dolgozik Európa-szerte tekintélyes koncerttermekben. Vezényelte a nápolyi San Carlo, a palermói Teatro Massimo, a veronai Enti Aréna, az Olasz Nemzeti Zenekart, a Svájci-Olasz Filharmonikus Zenekart, valamint a Müncheni Állami Operazenekart, emellett a Danubia Zenekarnak is visszatérő vendége.

SUSANNA RIGACCI
Az olasz származású svéd énekesnő zenei oktatását a firenzei Luigi Cherubini Konzervatóriumban szerezte. . Világhírűvé Sergio Leone A jó, a rossz és a csúf, a Volt egyszer egy vadnyugat és az Egy marék dinamit című filmjeihez Morricone által írt zenéinek énekkíséretével vált.

LUDOVICO FULCI
A Santa Cecilia Konzervatóriumban és a frosinonei L. Refice Konzervatóriumban tanult zongorát és zeneszerzést. 1987-ben kezdte filmzenei pályafutását: először zongoristaként és billentyűsként dolgozott, majd hangszereléseivel szerzett szélesebb körben ismertséget. A legnépszerűbb olasz zeneszerzőkkel dolgozik, akikkel filmzenék komponálására specializálódtak.

SALZA NELLO
A római Szent Cecília Konzervatóriumban tanult trombitálni. Pályafutását a nápolyi San Carlo Színház zenekarában kezdte, majd a római Operaházban dolgozott. Jelenleg a Szent Szicília Nemzeti Akadémia, a toszkánai regionális zenekar és a RAI Nemzeti Szimfonikus Zenekar első trombitása, illetve a nápolyi konzervatóriumban tanít.

DANUBIA ZENEKAR
A Danubia Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara. Különleges programösszeállításaik és ifjúsági, illetve szociális projektjeik nyomán az egyik legkarakteresebb művészeti együttessé váltak az elmúlt években. Profiljuk meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a huszadik századi és kortárs művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!